Hanna's Golden Princess Kennel - Gáláns Ofra
Ofra hírek
Ofra bemutatkozás
Ofra
Amelie
Admiral
Kölykök
Utódok
Galéria
Linkek
Elérhetőség

2009-es archívum

2010. december 24-27. - Karácsony

 

2010. november 28. - Derby, Budapest

2 napos nemzetközi kutyakiállítás második napján egy szerb bíró bírálta a goldeneket, aki új dolgokat tudatott velem a kutyáimról. Megtudtam például, hogy Admirálisnak "rövid a felkarja", Millának "kissé puha a felsővonala" és az 5 éves champion szukámnak "laza a könyöke".  Micsoda szerencse, hogy ezt Dusan Paunovic észrevette!

Gyönyörűségeim

 

Mirál Milla Ofra

2010. november 27. - Grand Prix, Budapest

2 napos nemzetközi kutyakiállítás első napján Milla növendék osztályban osztálygyőztes lett, CAC címet szerezett. Ofra champion osztályban indult és Res.CAC lett. Admirális pedig korrekt bírálattal nagyon jó minősítést kapott. A bírónő azt észrevételezte, hogy még kifejletlen a teste, sok időre van még szüksége. Részletes bírálatok kutyánként, a kiállítások menüpontban  találhatóak. 

Mirál Ofra Milla

2010. november 06-07. Balatonfüred

Kihasználva a jó időt kirándultunk egyet a Balcsin. A kutyáink természetesen a Balatoni úszást sem hagyták ki.

Behívás

2010. október 29. - november 03. Hajdúszoboszló, vadászkutyás őszi tábor és vadászat

A nyári rossz időt kárpótolandó, fantasztikus vénasszonyok nyara időjárásban tréningeztünk végig 4 napot, majd egy igazán jó hangulatú és produktív vadászaton vettünk részt. Új helyszínen, nagyon sok új táborozóval telt el ez a pár nap. Mindhárom kutyám részt vett a képzéseken. A fiatalok a vadászati alkalmassági vizsgára előkészítő csoportban voltak, míg Dr.Ofra a haladó kutyákkal tréningezett. Rengeteget gyakoroltuk a póráz nélküli lábnál követést, stand- és vonalhajtást. Szépen teljesítettek a "kicsik" és Ofrival is meg vagyok elégedve. Az utolsó napon pedig vadászaton vettem részt Ofrával. Szuper időben, remek helyszíneken zajlott a fácánok terítékre hozása. Összesen 35 fácánt ejtettek vadászaink. Ofika 4-et hozott be - amíből 2 sebzett madár volt - és még kettőt felhajtott. A vadászom elégedett volt velünk, ahogy én is Ofrikával.

Dr. Ofra, a fővadász Mirál Milla  

 2010. október 24. - Dunaújváros CAC

Dunaújvárosban egy kemping területen megrendezett kiállításon jártunk vasárnap. Admirális fiatal osztályban HPJ, majd Best Junior lett, míg Milla növendék osztályban Res.CAC minősítést szerezett. Ezt követően beneveztem őket kutyapárba, ahol nagyon népes mezőnyben - 12 kutyapár közül - az ötös szűkítésig jutottunk. A fiatalok gyönyörűen mozognak együtt, ez a képeken is jól látszik, viszont az egy kézben való felvezetés a beállítás rovására megy.

Mirál Milla Vodka

 2010. október 18. - OFRA 5 ÉVES LETT !!!

Ma van Ofika 5. szülinapja! Isten éltesse sokáig, még nagyon sok boldog évet kívánunk neki! A szülinapi ajándéka gyanánt egy wellness csomagot kapott ! Részt vett egy hidroterápiás kezelésen, megmaszírozták és mágnes terápiát is kapott, hogy felfrissüljön!

Ofi a hidroterápián Ofi a hidroterápiánOfi masszázson

2010. október 17. Komárom CACIB

A CACIB kiállítás második napján minden kutyám kitűnő 3. lett, Mirál fiatal, Milla növendék, Ofra munka osztályban. Úgy látszik mára a hármas számot dobta a gép. A bíró a híres Bobtail tenyésztő Davor Javor (CRO) volt. Külön öröm volt számomra, hogy saját tenyésztésű kiskutyám, Hanna's Golden Princess Absolut Vodka, élete első kiállításán növendék osztályban Res.CAC címet szerzett!! Gratulálok neki és tulajdonosainak! További képek hamarosan!

Mirál Milla Vodka

 2010. október 16. Komárom CACIB

2 napos CACIB kiállítás első napján Admirális fiatal osztály kitűnő 2., Milla növendék osztály Res.CAC, Ofra munka osztály CAC. A CACIB összevetésre a bíró behívta Millát is, így 2 kutyám volt a körben egyszerre. Ezúton is köszönöm Németh Adriánának a gyors közreműködést.

Mirál Milla Ofra

2010.10.12. Sashalom - akadálypálya

Ofra a rámpán

2010.10.02-03. - Szloven Klubkiállítás (Pragersko) és Celje European DogShow

 3 napra Szlovéniába utaztunk, ahol 2 kutyakiállításon vettünk részt kutyáimmal. Szombaton szlovén klubkiállításon voltunk, míg vasárnap rendezték meg az FCI VIII. fajtacsoportba tartozó kutyák európa kiállítását.  Igen kimerítő, de eredményes napokon vagyunk túl.

European Dogshow Celje-Slovenia

3 ringben egyszerre zajlott a golden retrieverek bírálata. Természetesen megint ütközött 2 kutyám felvezetése. Most úgy döntöttem, hogy Ofrát bízom profi handlerre és én Millát viszem be a ringbe.

Az Európa kiállításon HJCH Hanna's Golden Princess Agile Amelie "Milla" fiatal osztályban nagyon népes mezőnyben - 26 fiatal szuka közül - Res. Junior European Winner lett. A bíró úr nagyon nehezen döntött Milla és a másik szuka között. Többször felcserélt minket, majd végül Milla egy hajszállal lecsúszott a fiatal Eurógyőztes címről. Bíró: Rafael Malo Alcrudo (E) 

Hanna's Golden Princess Admiral   Hanna's golden Princess Agile Amelie   HCH HGRCH Gáláns Ofra

HCH HGRCH Gáláns Ofra champion osztályban indult. 12 szuka közül kitűnő 5. lett! Nagyon köszönöm Németh Adriánának a felvezetést. Bíró: Ole Staunskjaer (DK)

 Admirálisék 23-an voltak a fiatal kan osztályban, ahol ő nagyon jó minősítést kapott. Bíró: Rafael Malo Alcrudo (E)

  Szlovén Klubkiállítás Pragersko-Slovenia

Szombaton 2 ringben bírált  2 különböző bíró, a kanokat Jim Richardson (GB), a szukákat Sverre Sand (DK). Már mondanom sem kell, hogy újra egyszerre kellett bevinni a kutyáimat. Admirálist Széll Viki vitte be, aki fiatal kora ellenére fantasztikusan ügyes és simán beállította az én 36 kg-os kanomat. A kutya jól működött neki, 13 fiatal kant neveztek, végül Admirális nagyon jó minősítést kapott. Köszönöm Viki a felvezetést!

HCH Hanna's Golden Princess Agile Amelie "Milla" fiatal osztályban 11 fiatal szuka közül a 3. lett.  

HCH HGRCH Gáláns Ofra champion osztályban indult,  kitűnő 5. lett 8 champion szuka közül.

Majd a Best in Show keretein belül rendezték meg a legszebb kutyapár versenyt. Amit Ofra-Milla párral megnyertünk! Így 5 különböző retriever pár közül, a  2010. év legszebb kutyapárja Szlovéniában HCH HGRCH Gáláns Ofra és HJCH Hanna's Golden Princess Agile Amelie - anya és lánya - lett!

Hanna's Golden Princess Admiral HJCH Hanna's Golden Princess Agile Amelie HCH HGRCH Gáláns Ofra

 2010.09.25. - IHA Bundessieger Tulln

 Kutyáim és saját életem első külföldi kiállításán voltunk, az Ausztriában megrendezett nemzetközi kiállításon (magyar CACIB-nak felel meg) Tullnban. Fokozott izgalommal és kíváncsisággal vártam ezt a napot. Vajon külföldön hogyan ítélik meg a kutyáimat? 89 golden retrievert neveztek, ami önmagában is elég nagy szám! Ebből 40 kant, akiket Towers Sue  angol bírónő bírált, valamint 49 szukát, akiket Anne Woodcock szintén angol bírónő bírált.  Mindkét bírónő neves golden retriever tenyésztő Nagy-Britanniában.

Csoportkép (Mirál, Ofra, Sando, Milla)

A fiatalokat növendék osztályban indítottam, Ofrát championban. Sajnos a növendék osztályt egyszerre kezdték bírálni, így én Admirálist vittem be a ringbe, míg Millát Gecsei Gabi vezette fel a bemutatkozó körben. Ezúton is nagyon köszönöm neki! Ezért én meglehetősen feszült voltam és valószínűleg ennek is köszönhető, hogy Mirált nem igazán bírtam beállítani. A kutya szét volt esve, nem figyelt rám. Ennek ellenére kitűnő mínősítést kapott.

Admirális bírálata az alábbiak szerint alakult: Jól pigmentált, jó csontok és lábak. Jobb lehetne a váll szögelés, hátsó mozgás kissé laza, az első mozgás jó és szabályos.

A körből kirohanva futottam a növendék szukákhoz, ahol 8 kutyát neveztek. Millát már én mutattam be és 16 hónaposan növendék osztályban a RES. CACA címet szerezte meg. Nagyon büszke vagyok a kishercegnőre! A bírónő a következőket mondta róla:

Bájos szuka, nagyon jól bemutatott,  jó  szőrben, kiegyensúlyozott kinézet beállítva, szuper jó felsővonal, korrekt alsó vonal, korához képest egészen jó testarányok, nagyon jó mozgás.

Csoportkép (Mirál, Ofra, Sando, Milla)

 Ofra következett champion osztályban, ahol kitűnő 3. minősítést szerzett 4 champion osztályos szukából. Ofra sajnos elég későn vedlett le és a szőre még nem nőtt vissza rendesen. Szépen futott velem és élvezte a ringet. Bírálata:

Bájos, nagyon finoman rajzolt fej, kedves szemekkel és tipikus tekintettel. Jó felsővonal, korrekt alsóvonal, száraz nyak, lehetne nagyon szöge, egyenletes mozgás.

A champion kanok között Sando papáért izgulhattunk, aki 7 champion kanból a 3. lett. Sando nagyon szép volt, gyönyörűen mozgott. A bírónő inkább a sötét arany, kisebb méretű kanokat preferálta.

2010.09.11-12. Sarlóspuszta-Tatárszentgyörgy

Agile Amelie "Milla" sikeres képességvizsgát tett, valamint tenyészthető minősítést kapott.

Kellemes hétvégén vagyunk túl fiatal kutyáimmal. Szombaton a Hungária Retriever Klub (www.retrieverklub.hu) által megszervezett, igazán változatos és magas színvonalú Speciál Kiállításon és klubnapon vettünk részt. Másnap pedig képességvizsga és tenyészszemle került megrendezésre. A kiállításon csak golden retrieverek voltak nevezve, Dr.Szilágyi Judit bírónő bírált. Admirális fiatal osztályban 5 kan közül a 2. lett. Kiemelném, hogy a bírónő megdícsérte a feszes hátát, ami azért volt külön öröm számomra, mert eddig szinte minden bíró a a laza hátát kritizálta. Ezért egész nyáron erre dolgoztunk rá, rengeteget úszott és futott Mirál, aminek végre meglett az eredménye!

Milla növendék szuka osztályban indult, ahol 15 hónapos kortól 24 hónapos korig lehet nevezni. Mivel fiatal osztályban már elérte a Hungária Junior Champion címet, ezért 15,5 hónaposan már nem ebbe az osztályba neveztem. 7 induló közül mi voltunk a legfiatalabbak, Bellával együtt, akivel egy napon születettek. Milla kitűnő 3. lett.

Mirál  Milla  Együtt

Ezután beneveztem kutyapárba Admirálist Millával, ahol első helyezést értünk el. A két testvér gyönyörűen mozgott együtt, és én is megtanultam végre a kettős pórázos felvezetés trükkjét! Köszönet érte Schlosser Attilának.

A bírálatok között különböző ügyességi játékokban próbálhattuk ki kutyáinkat. Az egyik ezek közül a bumper boy www.bumperboy.com/index.php. Ezzel a szerkezettel kilőttek egy szárnyas dummyt egy olyan területre, amit előre lekerítettek. Kb fél focipálya, aminek a 2/3-nál keresztbe kifeszítettek egy hálót, olyan 80 cm magasságban.  A területet körbe kerítették 2 méter magasan. Mikor a lunchert kilőtték engedhettük a kutyát, akinek a hálót átugorva meg kellett keresnie a dummyt és visszahozni a gazdinak. Admirális 19 másodperc alatt csinálta meg ezt a feladatot! Összehasonlításképpen a felnőtt kutyák kb 20-35 másodperc alatt csinálták meg, míg egy golden munkakutya 11-12 sec alatt abszolválta a feladatot. Úgyhogy Mirál nagyon belehúzott és nagyon-nagyon élvezte!  

Mirál a pályán  Mirál a pályán  Mirál a pályán

Másnap 19 kutya jeletkezett képességvizsgálatra, amiből 13 sikeres vizsgát tett, köztük az én Millám is, akire nagyon büszke vagyok. Nem volt a legjobb formájában, fáradt volt és kimerült. Ettől függetlenül 90/100 pontosra megcsinálta a vizsgát. Bírált Erdős László és Király Olivér.

2010.09.05.

Kikerült kiskutyáim kozmetikusnál jártak. A gazdik rájuk se ismertek. Íme a fotók:

VodkaAbszolut Vodka  BrúnóAdventurer, azaz Brúnó 

2010.09.01

A mai napon kézhez kaptam Ofra Hungária Grand Champion Bizonyítványát, mely szerint immár

HCH, HGRCH Gáláns Ofra lett a hivatalos neve.   HGRCH Bizonyítvány

2010.08.27.28.- Debrecen CACIB

Kennelünket a Debreceni CACIB kiállítás 2 napján Alaska képviselte. 15 hónaposként fiatal osztályban indult. Az első napon HPJ (Hungária Prima Junior), illetve  Best Junior címeket szerzett, a második napon pedig kitűnő 2. lett. Gratulálunk Edinának ehhez a szép eredményhez!

Alaska  Alaska  Alaska

2010.08.07.- Alomtalálkozó Balatonfüred

Nagy szervezkedés és előkészület előzte meg ezt a napot. Heteken át készítettem a meglepetést kikerült kiskutyáimnak és  gazdáiknak. Akik eljöttek, nagyon örültek és egy kellemes, vidám és hasznos napot tölthettek együtt goldenjeink körében. Meghívást kapott még Bonifác és gazdái, akik Mirált szokták pesztrálni elutazásaink alatt.  Volt ringdresszúra oktatás, egy kis apportírozás, közös fürdőzés és persze a kihagyhatatlan pezsgős koccintás. Az Eszterházy tortából természetesen a kutyusok is kaptak. 

Torta Csoportkép Pezsgő

Balról jobbra: Vodka, Ofra, Mirál, Milla, Alaska gazdiék (kutya nélkül babával), Brúnó, Goldi, Bonifác

Vodka Vodka  Brúnó Brúnó

 2010.07.24-08.01. Nyári Tábor - Debrecen

A 2010.évi nyári táborba 2 saját kutyámmal (Ofra és Mirál), valamint a keresztlányommal mentem. Millácska tüzelés miatt nem jöhetett, de talán neki volt a legjobb dolga, mert a Balatonon üdült. Alaska is részt vett a képzéseken és a tábor végén ő és Admirális is, sikeres képességvizsgát tett, valamint tenyészthető minősítést kapott.

                Admirális  Csoportkép  Ofra, Mirál

2010.07.24. Debrecen éjszakai CAC kiállítás

Ofra  Ofra Ofra

Miral  Alaska

3 kutyám is részt vett a Debrecenben megrendezett éjszakai CAC kiállításon. A fitalal kanoknál Mirál kitűnő 2., Alaska kitűnő 3.  lett egy 5 fős mezőnyben. Alaskát tulajdonosa Edina vezette fel, aki még tanulja a felvezetést, de nagyon lelkes és ügyes. Csak így tovább Edina!  Champion osztályban Ofra megszerezte a CAC címet, majd népes mezőnyben a bírónő neki adta a Fajtagyőztes címet is! Ezzel az eredménnyel Ofra kiérdemelte a Hungária Grand Champion címet! A VIII. fajtacsoport összevetésben, szakadó esőben Korózs András bíró úr Res BOG-nak választotta Ofikát. 

 2010.07.21

A mai napon kézhez kaptam Milla Hungária Junior Champion Bizonyítványát, mely szerint immár

HJCH Hanna's Golden Princess Agile Amelie lett a hivatalos neve.  HJCH Bizonyítvány

2010.07.19.

Ma kaptam meg a fiatalok diszplázia-szűrési tanúsítványait. Szerencsére mindkét kiskutyám könyök-, és csípőizületi diszpláziaszűrési eredménye a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület szakvéleménye szerint:

 MENTES besorolást kapott! Ez a legnagyobb ajándék, amit a kutya a gazdinak adhat, hogy egészséges.

Mirál könyök ED tanusítvány  Mirál csípő tanusítvány  Millal könyök ED tanusítvány  Milla csípő tanusítvány  

  2010. július 08-11. - Salföld

Ismét a Balatonon töltöttünk pár szép napot a kutyusokkal.  Salföldre mentünk, ahol a fehér homokos partokon szaladgálhattak az ebek, majd a habokban lehűthették felmelegedett testüket.

Miral    Milla  Ofra

2010.07.09. - Milla kisasszony nagylány lett! 

 2010. július 04.- Mátrafüred, Sástó

Rokonlátogatáson jártunk a Mátrában. Vendéglátóink megmutattak nekünk egy igazi viziparadicsomot, ahol a kutyáink élvezkedhettek a sok kacsa, sás és víz láttán. Ki sem akartak jönni a vízből. A hely neve Sástó, mely Magyarország legmagasabban fekvő tava. 

Sástó

 2010. június 23-27- Balatonfüred

Lementünk a Balcsira a kutyáinkkal és sportnapokat szerveztünk nekik. A reggel bicikli melletti futással indult, majd úszás következett. Pihenés után pedig az erdei kiképzés következett. Este pedig a Karolinában pihenték ki a nap fáradalmait, ahol természetesen megkapták a napi biscuits adagjukat a pincérektől. 

Miral

  2010. június 19. - OMSE CAC

A mai napi kiállításról kis híján lemondtam, mert egyszerűen nem találtam a címet. Pontosabban a GPS nem találta. Pedig nagyon kár lett volna érte! Millácska hihetetlen ügyes volt ma is és Ofikára is nagyon büszke vagyok. Czeglédi Attila bíró úr helyett Dr. Váczi-Balogh Zsuzsa bírálta a retrievereket. Milla HPJ, Best Junior, BOB és BOG lett! Ofra CAC, és miután ma szépen futott és nem sztrájkolt, beneveztem őket kutyapárba is.  Népes mezőnyben (7 kutyapár) a dobogós 3. helyet sikerült megszereznünk! Admirális ma nem versenyzett, ő a Balatonon tölti szabadságát. Milla a mai napi eredményével megszerezte a Hungária Junior Champion címet!

Ofra, Milla

 2010. június 12-13. - Pécs 2*CACIB

Miral

  Június 12-én a bíró Maria Del Carmen Gil Pozo (E) volt, Admirális kitűnő 2., Milla kitűnő 3.(7-ből), Ofika kitűnő 1., CAC  

      Miral   Milla   Ofra

 Június 13-án a bíró Barbara Müller (CH) volt, Admirális nagyon jó, Milla kitűnő 1.(5-ből), HPJ, Best Junior, Ofika kitűnő 2.,Res. CAC

A kiállítás után úgy döntöttem, hogy nem várom meg a Junior Bis összevetést Millával a 35 fokban, inkább elviszem a kutyusokat Orfűre a tóhoz, hogy fürödjenek egy nagyot. Csatlakoztak hozzánk Éviék Szamóval és Ginivel, illetve Adri Pheobe-vel is.

 Ugrás

2010. június 06. - Székesfehérvár CAC Kiállítás

      Miral   Milla   Ofi

 Gyárfás Marianne bírálta a goldeneket, Admirális kitűnő 3., Milla kitűnő 4., Ofika kitűnő 1.,CAC és a fajtagyőztesnél benne maradt a háromban 27 kutyából.

2010. május 29. - Nagyvázsony CAC Kiállítás

Fantasztikus dolog történt vasárnap! Hanna's Golden Princess Agile Amelie (Milla) megszerezte a fajtagyőztes címet 1 évesen!

Gyönyörű környezetben - a Zichy-kastély parkjában - megrendezett, színvonalas kiállításon vettem részt kutyáimmal a hétvégén Nagyvázsonyban.  A kapunál segítők siettek segítségemre a 3 kutya és a csomagjaink becipelésében.

Admirális megszerezte Hungária Prima Junior címet,  Millácska először HPJ, majd Best Junior, majd pedig HFGY címeket szerzett! Ő képviselhette a Best in Show körben a VIII. fajtacsoportot, ahol a 3. helyet szerezte meg. Majd a legnépesebb Junior BIS körben a szűkítésig jutott. Ofra ismét bemutatta nekem a középső ujját, így kitűnő 3. lett Champion osztályban.

Hárman

Miral  Milla  Ofra    

Millát az összevetésben és a Junior BIS körben Németh Adriána vezette fel. Köszönöm szépen!

2010.május 25.

 1 évesek a kiskutyák! Nagyon boldog születésnapot kívánunk mind a 8 kiskutyánknak és természetesen Ofra mamának!

2010. május 22-24. - Komárom 2*CACIB + Klub Kiállítás

3 napos kiállítás sorozaton vagyunk túl, amit  29 fokban kellett elviselnünk. Az első napi bíró Gyárfás Mariann volt, míg a 2. nap portugáliából érkezett Luis Catalan, majd a Klubkiállításra igazi goldenes fajtabírókat hívtak a szervezők. A szukákat Anne Woodcock, míg a kanokat Eddie Webster bírálta. Admirális mindkét CACIB-os kiállításon kitűnő 3. lett, Milla a legnépesebb fiatal szuka mezőnyben szerepelt. Szombaton 10, vasárnap 11 és hétfőn 14 fiatal szukát neveztek. A hétvégén kitűnő mínősítéseket kapott, helyezés nélkül, viszont a Klubkiállításon a nagyon előkelő 2. helyet szerezte meg. Ofra pedig mindhárom nap kitűnő 3. lett.

 Kutyapár 1. hely

Miral  Milla  Ofra    

Ofika      Kutyáim 

2010.05.02.- Dunai hajókázás

Dunán 

Új képeket kaptam Roseról! 

Rose

2010.április 24-26 - Balaton

Miral  Harc  Milla

2010.április 18. - Kalocsa CAC

A fiatalokat felvezette: Takács Ági és Ancsa.

Miral  Milla  Ofra

Milla, Mirál 

2010.április 04-11. - Debrecen kutyás tábor

Ismét elérkezett a debreceni tavaszi tábor időpontja. 3 kutyával vágtam neki az elkövetkezendő 7 napnak. Kutyáim 33 képzésen vettek részt, melynek során bebizonyították, hogy 10 hónapos koruk ellenére igen ügyesek. Rengeteget tanultunk a tréningek során, melyben nagy érdeme van Erdős Lacinak és Katinak. Szépen vették az akadályokat, nagyon elégedett vagyok velük. Ofika teljesítménye már sokkal változóbb volt. Legfőképpen attól függött, hogy éppen milyen lábbal kelt fel. Néha kiemelkedően jól teljesített, máskor viszont bojkottálta a feladatot. Alaska is részt vett Edinával a képzéseken, ő is nagyon ügyes volt, szépen dolgozott.

Ofra, Milla, Mirál, Alaska 

Csoprtkép

2010.április 04. - Miskolc CACIB

Kiskutyáim első fiatal osztályos fellépése volt, 10 hónaposan lettek nevezve a 9-18 hónapos közti korcsoportú osztályba. Itt a legnagyobb a különbség a kutyák között, fejlettségi szint szerint. Mirál 6 kan közül a 4. helyen végzett. Milla a 9 nevzett szukából a 6. lett. Ofra pedig ismét Res.CAC-os lett. A kicsket felvezette: Takács Ági és Ancsa. Köszönöm.

Miral  Milla  Ofra  

Miral  Milla  Ofra 

2010. március 13. - Hajógyári-sziget

Szombaton szűkített alomtalálkozót tartottunk a Hajógyári-szigeten. Végre újra láthattam Vitot és Balut, a kölyökként megtévesztésig hasonlító két világos kan kiskutyám immáron 9,5 hónapos lett. A kezdetben még tiszta goldenek a séta végére Flat Coated Retrieverre hasonlítottak leginkább. Katt a képre!

Vito Csoportkép; Vito, Ofra, Mirál, Milla, Balu (balról-jobbra) Balu

Admirális  Milla  Ofra 

2010.március 06.  - Gyakoroltunk egy kis ringdresszúrát Ancsával és Ágival

Ofra Milla Mirál

2010. február 20. - Syma csarnok, Champion of Champions & Kölyök Show

A hétvégén részt vettem mindhárom kutyámmal a Syma csarnokban rendezett Champion of Champions illetve Kölyök Show-n. A kutyáim nagyon szépen szerepeltek. Mirál kitűnő 2, Ofika Res.Champion of Champions lett, Milla pedig első és őt javasolták a Kölyök Best in Showra is, ahol 99, a kiállításra nevezett kölyök osztályos kutya közül bekerült a Kölyök Best in Show kör 10 legjobbja közé fajtától függetlenül. Ez nagyon szép eredmény, nagyon kösznöm Takács Ancsának a felvezetést, aki nagy rutinnal és még nagyobb szeretettel vezette fel a kutyámat.

Miral  Milla, Kölyök BIS-ben  Ofra  

Miral        Milla       Ofra

 2010. február 13-14.

 A hétvégén leruccantunk a Balatonra, ahol kutyáink élvezettel kergették a kacsákat. A befagyott Balaton jegén rótták a köröket, mígnem egy olyan részhez értek, ahol nem volt befagyva a tó. A kacsák ott pihengettek volna, ha "ő okossága" Admirális úr nem ugrik közéjük, hogy jól megkergesse őket. A szemtelen kacsákat és fia akcióját látva, Ofrának sem kellett több, a vízbe vetődött Admirális után. Ekkor mi dermetten néztük a partról, hogyan fognak kijönni. A hattyúk ingerülten krákogva tartottak feléjük. Oké, hogy tudnak úszni, de a jég peremén nem tudtak kimászni. Nagy nehezen rávettük őket, hogy ússzanak a part felé, ahol már könnyedén ki tudtak jönni. Szerncsére Millácskának több esze volt, mintsem hogy mínusz 2 fokban ússzon.  Az akcióról már nem készült fotó, mert ijedtemben eldobtam a gépemet is. 

  Balatonon A Balaton jegén 

2009-es archívum