Hanna's Golden Princess Kennel - Gáláns Ofra
Ofra hírek
Ofra bemutatkozás
Ofra
Amelie
Admiral
Kölykök
Utódok
Galéria
Linkek
Elérhetőség

2009 


  BUÉK Happy New Year!                        We wish You a Merry Christmas! 2009.december 24. Karácsony 

  2009. december 20. - Játék a nagy hóban Hárman

Kiskutyáim éltetükben először láttak igazi nagy havat, ennek örömére játszottak is egy óriásit!

2009. december 15. - Hármashatárhegy

Elsőszülöttem Abloom Rose látogatott hozzánk. kihasználva a frissen esett havat, sétáltunk egyet a hegyen. Nyáron láttam utoljára a kislányt, nagyon szépen megnőtt és hatalmas szőrt növesztett!

Lányok   

 2009. december 5-6.-Szilvásvárad

Mikuláshoz kötött szarvasgombás napot szerveztek, borkóstolóval vendéglátóink. Míg a finomabbnál-finomabb ételek készültek, addig mi a kutyáinkkal bejártuk a környező erdőket szarvasgomba után kutatva. Részletek: Ofra/Szarvasgombászat menüpont alatt.

Szarvasgomba   

2009.11.29. - CACIB-DERBY kiállítás - Hungexpo

 Admirális    Amelie  

  A mai napon folytatódott a 2 napos CACIB kiállítás. Egy horvát bíró: Damir Skok bírálta a goldeneket. Írásos bírálatot ismét nem kaptunk, sőt ma már a kiállítóknak fenntartott parkolóhelyekre sem engedtek be minket. A kanoknál Admirális 2. helyen végzett nagyon ígéretes minősítéssel ugyanazon mezőnyben, mint tegnap. Milla szintén nagyon ígéretes 2. lett a mai napon egy 4 fős mezőnyben, ahol az a kutyus előzte meg, akit tegnap mi utasítottunk magunk mögé.

2009.11.28. - 110 éves Jubileumi CACIB kiállítás - Hungexpo 

 Admirális    Amelie

Kiskutyáim 3 napja betöltötték a 6 hónapos korhatárt, így már kölyök osztályba neveztem őket, ahol ők voltak a legfiatalabbak a mezőnyben (6-9 hónapos kutyák vehetnek részt). A bíró Portugáliából érkezett: Rui Oliveira. Admirális nagyon ígéretes címet szerezte meg, egy öt fős mezőnyben a 3.helyen végzett. Gyönyörűen futott, egyszerre lépett velem. Beállítani viszont felér egy boxmeccsel! Nem könnyű eset a fiúcska. Sajnos írásbeli bírálot nem kaptunk, mert állítólag "túl sok a kutya". Zárójelben jegyzem meg, hogy összesen 44 golden retrievert neveztek, ami nem nevezhető túl népes létszámnak.

Millácska viszont ismét az első helyen végzett, nagyon ígéretes címet kapott és Bébi BIS-re javasolták. Teljesen elégedett vagyok a teljesítményével, kitartóan áll mozdulatlanul és szépen fut velem.

 Ofra szarvasgomba-keresés közbenOfra részletek az Ofra/Szarvasgombászat menü alatt 

 

Gödön  a pótszülőknél   2009. november 22. - Göd

Együtt ünnepeltünk szülinapomat a szüleimmel és a kutyákkal. A "picik" lassan utólérik a mamájukat, Milla 23, Mirál pedig 25,5 kg 26 hetesen.

 

 

 2009. november 05-18. - Érd

Admirálisra két kedves barátunk vigyázott 2 héten keresztül elutazásunk alatt, Boni névre hallgató 4 éves golden kanjukkal egyetemben. A fiúk remekül el voltak egymással.

Mirál a pótszülőknél

2009. november 01. - Sashalom

Vendégségben jártunk kedves barátainknál, ahol nagy szeretettel fogadtak bennünket. A házigazdáknak is van egy golden retriever szukájuk: Fibi, aki már 8 éves, de amikor játékról van szó, ugyanolyan gyerekké válik, mint az 5 hónapos törpéim.

Fibiéknél

2009.október 22-28. - Debrecen vadászkutyás tábor 

Nagy lelkesedéssel készültünk a vadászkutyás táborba. 1 hétre lementünk Debrecenbe, ahol megismerkedtek a picik a dummyval, illetve Ofra képzése is tovább folytatódott. Ott volt Alaska is legnagyobb örömömre.

Milla   Mirál  Alaska Ofi

Amelie                           Admirál                           Alaska                                Ofi

 Hanna's kutyák

2009. október 18. - Ofra 4 éves! Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánunk neki!

2009.10.18. - Szentendre CAC kiállítás

Lassan 5 hónapos kiskutyáim utolsó bébi osztályos kiállításukon vannak túl. A bíró Kardos Vilmos úr volt. Mindkét kutyám a nagyon ígéretes címet kapta. Admirális ringbeli szereplése még mindig hagy némi kívánnivalót maga után, de a futásával meg vagyok elégedve. A beállítás mehetett volna kicsit jobban is, de összességében sokat fejlődött. Mindez a második helyre volt elég. Milla kicsim hozta a tökéletes formáját, szépen futott és kitartóan állt. Meg is lett az eredménye, hiszen első lett és BÉBI BIS-re javasolták.

Admirális: Jó megjelenésű, szép mozgás, arányos és típusos fej. Korrekt fogazat, elegáns nyak, perfekt felső, szép alsó volnal. Jó csontozatú, jól szögelt végtagok. Csánk még gyenge, jó farok, nagyon szép szín és szőrzet.

Amelie: Nagyon szép fej, korrekt fogzáródás, elegáns nyak, nagyon jó felső és alsó volnal. Korrekt szögelések, szabályos farok, nagyon szép szín és szőrzet.

 Admirális    Amelie

2009.10.10. - SANDO BIS lett Pozsonyban!

Fantasztikus dolog történt! 2009.október 10-én Pozsonyban rendezték meg a World Club Dog Show of Retrievers 2009-et, ahol Dewmist Sandoliano "SANDO" a kiállítás legszebb kutyája lett 553 nevezett retriever közül és az alábbi címeket szerezte meg:

    CAC, BOB, World Club Winner 2009, Best Retriever of the Show

Sando

Bírók: Mrs. Audrey Richardson (UK); Tiina  Illuka (Finno.) - BIS , Méltán lehetünk büszkék a papára! 

 2009.10.03-05. - Balatonfüred-Keszthely 

Igazán kellemes őszi idő volt a hétvégén, ezt kihasználva kirándultunk egyet a kicsikkel.

 Fogpiszkálókészítők     

 2009.09.26. - Bábolna, Speciál Kiállítás 

Hungária Retriever Klub nagyon színvonalas, családias golden retriever és flat coated retriever kiállítást szervezett Bábolnán. A kicsik bébi osztályban szerepeltek, immár 4 hónapos lévén. A bíró Írországból érkezett: Catherine Collins. Mindkét kutyám a nagyon ígéretes címet kapta. Először Admirálissal mentem be a ringbe, ahol a fiatal úr kengurunak képzelte magát és végigugrálta a ringet. Aztán a beállítás már jobban ment. Majd Milla következett, aki a profi felnőtteket megszégyenítő módon állt sok-sok percen keresztül mozdulatlanul, majd ezt tovább fokozva gyönyörűen futott velem. Nem akartam elhinni, hogy ennyit fejlődött a türelme és a kitartása! Nagyon szép bírálatokat is kaptunk:

Admirális: Cuki bébi, gyönyörű fej, kitűnő pigmentáció, szép fomájú szemek, egyenes hátvonal, jó mélységű test, kitűnő könyökök. Kicsit lehetne hosszabb a mellső lába (?-szerző), nagyon ígéretes bébi.

Amelie: Gyönyörű bébi, csinos küllem, a legédesebb fejű, gyönyörű szemek, kitűnően pigmentált. Kitűnő szögelések elől és hátul. Jó mélységű test, kitűnő hátvonal, kitűnő mozgás és nagyon jó felvezetés.

 Admirális    Amelie

  A 4 tesó2009.09.24. - Hajógyári-sziget 

Baluval és Vitoval közös, fürdéssel egybekötött sétán voltunk a Hajógyári-szigeten. A  kicsik 4 hónaposak lettek! Sok boldogságot nekik! 

 

 

 Banzáj2009.09.20. - Göd, Dunapart 

A gödi Dunapartot szemeltük ki mára magunknak. A kicsiknek ez volt az első találkozása a Dunával. Alacsony vízállás lévén a kavicsos vízpart ideális játéktérnek bizonyult. 

Edina és Alaska

 

 

                 2009.09.20. - Mátészalka 

A mai napon Alaska és Edina részt vett mindkettőjük élete első kiállításán, Mátészalkán! Edina nagyon büszke és elégedett volt a picivel. Erdős László bíró úr a nagyon ígéretes címet adta ki Alaskának és BABY BIS-re javasolta, az alábbi bírálattal: Ígéretes bébi kan, ígéretes fejjel. Rendkívül igéretes csontozattal. Jó pigmentáció. Ígéretes mozgás. 

  Hárman párban

                                 2009.09.16-19. - Balatonfüred

 A gyönyörűen felújított Balatonfüred Tagore-sétányán és a hajókikötő környékén csináltunk pár remek fotót. 

 

2009.09.13. - MátrafüredTörpéim

Vendégségben voltunk a 3 kutyával. Vendéglátónk először nyelt egyet, mikor mondtam, hogy 3 kutyával érkezünk. Este viszont nem akarta elengedni őket. Nagyon könnyű beléjük szeretni.

2009.09.12. - Kecskemét CACIB Hanna's kutyák

Beneveztem kiskutyáimat életük első kiállítására, ahol több mint 2000 kutyát neveztek. Bedobtam őket a mélyvízbe. Kicsit féltem, hogy mit fognak szólni ennyi különböző kutyához egy helyen, de szerencsére jól vették az első akadályt. Baby osztályba neveztünk 3,5 hónapos lévén. Ebben az osztályban 3-6 hónapos korig lehet részt venni. Annyi volt az elvárásom feléjük, hogy fussanak velem a ringben - ne ugráljanak - és legalább pár másodpercre be bírjam őket állítani, hogy a bíró megnézhesse őket. Az első rész nagyon jól ment, de a beállítással voltak gondjaim. Szerencsére ebben az osztályban még nem várják el, hogy a kicsik mozdulatlanul álljanak hosszú percekig. A bíró Gyárfás Marianne volt, aki mindkét kutyámnak a nagyon ígéretes minősítést adta, Ameliet BABY BIS-re javasolta, az alábbi bírálattal:

Admiralis: Nagyon jó típusú, erős csontozatú, jól fejlett bébi. Szép fej, jó pigment, megfelelő hátvonal, kiváló szögelések, lendületes mozgás.

Amelie: Nagyon csinos bébi! Típusos, jól fejlett, szép fej, jó hátvonal, kiváló szögelés, nagyon jó mozgás.  

Admiral Amelie

  2009.09.10. 

 Ma meglátogattuk két kiskutyánkat, Balut és Vitot. A két fiúcska szerencsére nagyon közel lakik egymáshoz, így sokat játszhatnak együtt. Gyönyörű környezetben, szerető és gondos gazdik kezei között fejlődnek.

Csoportkép  

 2009.09.08. - Csobánka

Csobánkán meglátogattuk Kovács Ildi (www.bestgoldens.hu/index2.html) 7 hetes kiskutyáit. A kicsik remekül kijöttek egymással, bár a 15 hetes "nagyok" éreztették, hogy ők a főnökök, amit szinte minden pöttöm tudomásul is vett, kivéve egyet: ő Philip. Képek itt:

 Csobánkán vendégségben

2009.09.03-05. - Kaposvár

Ezúttal Kaposváron jártunk, ahol meglátogattunk Roset és Vodkát. Nagy megelégedéssel tapasztaltam, hogy mindkét kiskutya remekül érzi magát, teljesen beilleszkedett új környezetébe és kicsattanó egészségnek örvend! Nagyon örültek nekünk és hatalmasat játszottak a kicsik egymással. A fotók itt:

Rose otthona Rosenál  Vodka otthona Vodkánál

Majd Gyékényesre vitt az utunk, mely Somogyország déli határvidékén, közel Horvátországhoz fekszik. A falu egyik híressége, a bányató, ismertebb nevén a Kotró, az ország egyik legszebb nyíltvízi merülőhelye. Évente átlagosan négy világversenynek ad otthont.  A tó kavicsos medrének köszönhetően a víz különösen tiszta. A tó mélysége a búvárbázisnál 12-15 méter. A látótávolság rendkívüli: 3-8 méter! A környezet szépségét környezetbarát napelemes házikók emelik, ezek egyikében volt szerencsénk lakni. Szerencsére mindhárom kutyánk igazi vízmániás, így mindig ügyelünk arra, hogy víz melletti szálláshelyet keressünk, ahol ők igazán jól érezhetik magukat. Fotók itt:

A Kotró partján 

Szombaton pedig Nagykanizsára utaztunk, ahol az évente megrendezésre kerülő Dödölle-fesztivált akartuk újra felkeresni. Kiskutyáink nagyon élvezték a megkülönböztetett figyelmet és  rengeteg simogatást zsebeltek be.

 Kiskutyáink a nyár nagy részét a Balatonon töltötték

Maja, a 3 hónapos mini yorki Tihanyi hancúr Balatonfüreden fáradtan

        Maja a 3 hónapos és 70 dkg-os mini yorki    Tihanyi hancúr (93-97.nap)   Balatonfüredi pillanatok 13,5 hetesen

Hárman párban Salföldön         Admirális a kádban         Siófokon a stégen

Salföld (86-89. nap)                               Pálköve-Révfülöp                                        Siófok

Hanna's gazdik csoportkép

         Alomtalálkozó Balatonfüreden 2009.08.15.

Amelie 12 hetesen beállítva  Kié legyen a dummy?!  Kié lesz az a bűvös bot?!

                         12.hetes                                      Balaton (79-83.nap)             11.hetes, esti balhé a kertben

Ambition a medencében  Amelie 10 hetesen beállítva  Admiralis első balatoni úszása

                           73-74. napos                               10.hetes                               Balaton 2. (66-69 nap)

Amelie 9 hetesen beállítva Amelie 8 hetesen beállítva Amelie a szülőkkel

                           9.hetes                                             8.hetes                             Papával- 54. napos

Még együtt az alom!   Amelie 7 hetesen beállítva  Amelie 6 hetesen beállítva 

           53. napos                                                  7. hetes                                6. hetes                                    

  Amelie 39 napos  Ambition 5 hetesen beállítva  Amelie 4 hetesen   Alaska 3 hetesen

                       Balaton 1. (38-47 nap)                   5. hetes                             4. hetes              3. hetes korig

Amelie 2 hetes  Amelie 1 hetes Amelie megszületett

                                           2. hetes korig                       1. hetes korig                         Újszülött